20091126

Jag är dålig på att blogga, men jag orkar inte. Och min rygg dödar mig så jag kan inte sitta ner för långa stunder i taget, men en liten uppdate kan jag allt bju' på.

New Moon var bra. Inte alls så som jag förväntade mig, det var mer action och nakna bringor men det är ju inte fel det heller. För lite av Edward dock, och för mycket fjortisar i biosalongen men det gick an. Jag fällde en tår när det var sorgligt.

Jag överlevde svinvaccinet utan en enda bivärkning också för jag är superwoman. Kände knappt något av det mer än att armen var lite stel.

Och på nån vecka, lite mer, åker jag hem till Nässjö för julen. Ska jobba på Posten, woho, men lite extrapengar är alltid skönt. Julklappar har jag varit duktig att börja köpa också, fast mest till mig själv. Men jag förtjänar det, jag är en snäll flicka. Sådetså.

I helgen ska jag enbart plugga, på lördag kväll blir det glöggmys och på söndag eventuellt julskyltning (eller skyltsöndag som norrlänningarna kallar det). Kan fungera!

Just det, färgade håret idag med. Det är awesome.

20091124

Ääääeeeew. Vissa dagar är sådana dar där man borde låsa in sig och stänga av allt. Där allt man gör eller säger misstolkas, alla är griniga osv. Idag är en sån dag. Allt har blivit fel känns det som och jag orkar inte. Vill lägga mig och gråta.

20091118

Idag vaccinerade jag mig, så nu ska jag varken få tryne eller knorr. Har ganska ont i armen nu, kan inte lyfta den så högt som jag vill. Frågan är ju hur det kommer kännas imorgon då? Heh.

Och igår gjorde jag en helomvändning och sökte ny kurs till våren, grafisk form. Det kan vara trevligt, nu hoppas jag på att få komma in iaf eftersom jag inte hellre vill nåt annat. Då kommer jag plugga på 150 %, det är fan inte illa! Inte för att Skapande Svenskan är så värst jobbig, eh. Sina 50 % kommer den knappast upp i. Vill åtminstone inte läsa strökurser på distans som jag ägnat denna terminen åt, det känns inte så jävla roligt.

Imorgon är det förhandsvisning av New Moon som gäller! Sjukt fint! Jag är sjukt peppad, längtar efter att få se Bellas "svarta månader" på film, hennes adrenalinjunkie-stunts och en snygg Jacob! Nog för att Edward och Jasper är mer än okej att titta på så blir tre hunkar alltid bättre än två. Ska åtminstone bjuda mig själv på sovmorgon imorgon så jag inte kommer att sitta och gäspa igenom filmen, vilket jag ändock tvivlar att jag lär göra. Lite trist att det var så längesen jag läste boken, kan knappt minnas handlingen nu mer än att Edward lämnar Bella för hennes skull och hon deppar ihop men söker tröst i Jacob. Nåja, det kommer imorgon!

Vad har hänt annars? Inget makabert, direkt. Det är det gamla vanliga. Bittrar lite på att en lägenhet jag sökt på tre gånger ligger ute igen, varför söker folk på lägenheter de ändå inte vill ha? Nåja, nu så har jag löst min bostadssituation ändå så det spelar väl ingen roll direkt, men ändå - bittert. Förra helgen spenderade jag med Lotta, den var trevlig med Idol-mys och How i met your mother. Denna helgen blir NH på lördagen och Please, let me get what i want vilket kan vara himla trevligt. Helgen efter detta blir det skola, heldagar fredag och lördag, men mys på lördagkväll med pepparkaksbak och glögg innan jag far hem för julen. Denna lördagen spelar även Florence Valentin på nån kväll i samarrangemang av Shape Up! och Ny Våg, men dit ska jag inte eftersom jag varken orkar hänga på låset eller sitta på en klubb och vänta på ett band. Jag börjar bli gammal.

Ah, var ju hos läkaren i fredags för att kolla varför jag har så ont i knäna. Hon klämde, drog och kände lite innan hon skickade iväg mig på en mängd provtagningar, åtta rör blod och ett kisstest, med orden att hon skulle höra av sig om det var något och då kanske jag skulle få remiss för att röntga ryggen. Men, som hon sa: hon kunde inte se några tecken på inflammation så det var ju bra. Får hoppas jag kan få ett svar på varför jag har ständig värk ändå.

Just det, vi såg Paranormal Activity idag och det var en sjukt överskattad och hypad film. Nog för att jag gillar skräckfilmer men den kändes wäh. Okej att man blev ryckte till ett par gånger, Jennifer gallskrek även vid ett tillfälle men det äckligaste i hela filmen var när de zoomade in en spindel.. Ja, ni ser ju. Förstår inte vad alla pratar om när de säger att den var helt sjukt wacko-crazy och skrämde slag på en. Dessutom var slutet TOTALT JÄVLA VÄRDELÖST.

Ja, där fick ni lite gnäll. Nu ska jag sova. Puss.

20091112

Jag har ägnat eftermiddagen på att försöka få fason på en text till skapande svenskan. Ge konstruktiv kritik, snälla, och berätta vad ni får för känsla också. Tack.


Hon ska kolla på en lägenhet idag. Tar tunnelbanan tre stationer bort, det går fort. Går uppför trappan mot det grå dagsljuset och promenerar den korta biten till huset. Området är stökigt, smutsigt och själlöst. Skolan som ligger på tomten bredvid står igenbommad och övergiven. Stängslet runt om är intakt. Ett övergivet betongskelett, ensamt. Hon ger hyreshuset en närmre blick. Betongen är sprucken och teglet ser ut att vilja falla ur murbruket, lämna huset. Allt ser grått ut. Husen är grå. Betongen och teglet går i olika bleka nyanser. Det finns ingen växtlighet. Allt är asfalterat, i rutsystem som parkeringsplatser, men bilarna fattas. De få bilar som finns är rostiga, gamla, ser knappt levnadsdugliga ut. Ingen sol, inte ens en maskros. Inget som underlättar tillvaron. Ett barn sparkar i gruset vid trottoarkanten. Det bär nötta kläder och foten som sparkar i gruset är naken. Det är ensamt.

Hon ser en man hon antar är hyresvärden och går fram till honom, hälsar. Han ler och visar en rad ojämna, missfärgade tänder. Svarta fyrkanter fyller hålen där tänder har fallit ut. Hon ser hans hand i sin och ryser lite lätt, den är smutsig, lämnar ett avtryck i hennes handflata. Vilken tur att jag har handsprit, tänker hon för sig själv. De går mot dörren, han en bit framför och berättar om huset, hur länge han haft det och hur mycket han tycker om det. Ja, det syns verkligen säger hon sarkastiskt. Han ler ännu en gång och visar sina skeva tänder. Han öppnar dörren för de båda, den hänger snett och gångjärnen ger ifrån sig ett ljud, ett gnissel. En påminnelse om hur gammal byggnaden är. Hon tvekar när hon kliver in i trapphuset, det är mörkt. Hon ryser ännu en gång. Flertalet lampor fungerar inte och det stinker. Hon känner igen odören, det luktar som en urinoar. Gubbfis och kiss, med en touch av spya. Hon hoppas verkligen att det luktar bättre i den lägenhet hon ska titta på.  De börjar gå upp för spiraltrappan, hyresvärden förklarar att hissen har varit ”ur funktion” under en tid. Hon nickar men säger inget, hon tittar på färgen på väggarna. Mörkgrön, flagnande. Väggarna har sprickor, precis som trappan. Hon går försiktigt, nästan på tå av rädsla för att ett trappsteg ska rasa in, av rädsla för att huset ska ge vika och kollapsa. Döda henne.

De kliver upp på första våningsplan och hon pustar ut. Bara två trappor kvar. Stanken hänger kvar och från en lägenhet hör hon någon skrika på ett främmande språk. Hon spanar runt i korridoren, ser fem dörrar numrerade från 1A till 1E. Korridoren är mörk, precis som trappuppgången. Det finns ingen ljuskälla, förutom en lampa som flimrar uppgivet över en av dörrarna. Fönstren är igenbommade. De fortsätter uppför ytterligare en smal spiraltrappa. Han ber henne akta sig för ett av trappstegen, det har en lös ovansida. Lägg det på minnet säger han, trappsteg sju i andra trappan. Hon känner ett kallt vinddrag och huttrar lite. Hon förstår att någonstans på andra våningen finns en trasig fönsterruta ingen har brytt sig om att laga. De fortsätter och så är de uppe på tredje våningen, hennes våning. Stanken har avtagit något. Hyresvärden stannar utanför en av dörrarna, 3E. Han fumlar med sin enorma nyckelknipa en stund, får fatt i en rostig nyckel. Låser upp, knuffar bryskt upp dörren. Den är kärv.

De stiger in i en hall. Den är trång och mörk, väggarna i samma mörka nyans som trapphusets. På en vägg hänger en smutsig spegel. Hon stryker fingret lätt över den och i solket skapas en rand. Det knirrar när hon går över golvet, mot köket, som är litet och slitet, smutsigare än hallen. Av nyfikenhet öppnar hon en kökslucka och färg från handtaget fastnar i hennes hand. Någonting rör sig där inne och hon kisar. Är det en råtta? En kackerlacka? Hon ryggar förskräckt bak, kan hon ens tänka sig att bo här? Hon är precis på väg att tacka för sig när mannen föser in henne i det kombinerade sovrummet och vardagsrummet. Det finns små fönster i rummet som hon tror väter ut mot skolan, men de är så pass ingrodda i smuts att hon inte kan se och inget solljus kan stråla in. Väggarna är mörkt bruna och hon får känslan av att vara inlåst, inspärrad i en grotta. Väggarna krymper in, hon får svårt att andas, drar häftigt in luft. Sekunden senare ser hon sig själv rusa ner för trappan. Mannen ropar efter henne, men hon stannar inte. Satans boning tänker hon aldrig återvända till.

20091111

Jag fryser, snörvlar och är bitter. Förkylningen alla andra har dragit runt på har drabbat mig nu också, därför har jag stängt in mig på mitt rum mest för att jag är bitter och inte orkar vara social. Blir less av folk i köket som skrattar, pratar och ovanpå allt: sjunger, jag vill helst bara få vara ifred och ha det tyst. Blir så trött på folk som lyssnar på dålig hiphop alt. spela gitarr om nätterna och stör min sinnesfrid.

Försöker plugga, det går sådär. Har lyckats läsa fyra kapitel ur en bok, har fyra kapitel och två andra böcker kvar. Lovely. Ska dessutom försöka mig på min fulskrivning sen också, hur svårt kan det vara att lyckas med ett par målande beskrivningar? Tydligen jättesvårt eftersom det inte går alls för mig.. Att jag är stelfrusen om fingrarna gör inte saken bättre alls. Är så kall att det gör ont att böja lederna, inte okej alls.

Imorgon ska jag klippa mig. Mitt hår börjar bli lite väl långt runt öronen. Sen ska jag luncha på Café Station med Lotta och lyssna på nåt föredrag om vad som händer med smak- och luktsinnet i olika åldrar. Spännande!

20091109

Alltså, shit! Jag har en ny kärlek - Glee. Kan vara världens mysigaste serie nånsin, har sett de fem första avsnitten sen igår kväll och jag vet inte hur många "naaaw" jag har sagt sen dess. Huuur mysig serie som helst, lite High School Musical-känsla över det och sånt gillas ju, mhm!

Såg en hel del The Vampire Diaries igår också, helt okej serie det med. Synd på att vampyrerna ska vara så fula när de äter dock, men spännande med good vs. bad-temat!

Eh, ja. Det är ungefär vad jag gör om dagarna, nåt pluggande blir det inte direkt.. Jag är dålig! Nåja, ska kliva upp tidigt dagarna som kommer nu och inte bara stänga av alarmet och somna om som jag lyckades göra hela förra veckan..

Camila och jag har gjort världens träningsschema för veckan också, alla som vill får hänga på! Combat ikväll, spinning imorgon, pump på onsdag och afro + core på torsdag. Awesome!

Och: blir man inte glad? New Found Land - Leave It Behind

20091102

GAH! Känns som jag fått tonvis med saker att göra, har massa böcker att läsa och texter att skriva plus en jävla projektstudie det inte går att komma nån vart alls med. Jag är så less. Började åtminstone skriva ena texten idag, ska försöka få den klar imorgon och sen måste jag lära mig den dåliga dikten jag skrivit i stort sett utantill så jag kan presentera den muntligt. Inte helt okej.

Helgen var bara iaf. Kan ha varit den bästa helgen på länge alltså, jag hade sjukt roligt mest hela tiden. Idag sökte jag en ny lägenhet, jag vill verkligen flytta. Ännu en sak jag är less på - att bo med andra. Och jag är less på att ha ont i knäna men nu har jag åtminstone fått en tid till undersökning, fredagen den 13e. Spooky.

Nu är jag less på det här också. Är ju en dag imorgon. Gnatt.

RSS 2.0